Przepisy

  • Rolowany Boczek
    Rolowany boczek nadziewany farszem mięsnym Dziś przygotowałem boczek z chrupiącą skórką, nadziewany aromatycznym farszem mięsnym. Mięso zostało starannie przyprawione ziołami i czosnkiem, a następnie zawinięte w soczysty boczek, który podczas […]
  • Słony sernik z solonym karmelem
    Słony sernik z solonym karmelem to wyjątkowa wersja popularnego deseru. Charakteryzuje się on wyrazistym kontrastem między słodkim a słonym smakiem. Podstawą tego sernika jest ser typu philadelfia oraz almette które […]
  • Placki ziemniaczane z pysznym leczo i kiełbasą
    składniki: 2 pętka kiełbasy 2 duże papryki 4 pomidory 3 1/2 cebule 1 papryczka chili 1/2 duzej cukinii 1 kg ziemniaków 2 jaja 3 łyżki koncentrat pomidorowy 1 łyżka czerwonej […]
  • Śliwki pod marcepanową kruszonką
    „Przenikająca słodycz marcepanu, soczysta eksplozja śliwek i krucha kruszonka – połączenie, które stanowi rozkosz dla podniebienia.
  • Domowa kiełbasaka na grill
    Zanurz się w świat smaków i stwórz kulinarną magię w swojej kuchni! Wyobraź sobie soczystą, aromatyczną kiełbasę na grill, której wnętrze skrywa ukryty skarb – ser wypełniający każdy kęs miękką i kremową niespodzianką. Twoje smaki sięgną nieba, gdy odkryjesz harmonię pomiędzy wyrazistym mięsem a delikatnym serem. Gotuj z pasją, grilluj z radością – to nie tylko kulinarny eksperyment, to podróż przez smakowite spektrum Twoich zmysłów.
  • Kubdari czyli gruziński placek z mięsem
    Wyobraź sobie zapierającą dech w piersiach wyprawę do Gruzji, pełną smakowych odkryć i kulinarnej ekscytacji. Na horyzoncie majestatyczne góry Kaukazu, a pod stopami pulsujący kraj pełen historii i gościnności.
  • Młode ziemniaki w złocistej skórce
    „Złap ognisty rytm smaku z młodymi ziemniakami! Na rozgrzanej patelni tańczą z delikatnym masłem i pachnącymi ziołami – ich krokietowa chrupkość zachwyci Twoje podniebienie! Gotowi na taniec smaków?” 🥔🔥💃
  • Ogórki w octowej zalewie
    „Krokujesz przez smakowe trendy? Oto pikantne disco dla Twoich kubków smakowych – ogórki w zalewie octowej! Ta bomba kwasu zaskoczy Twoje kubki smakowe i rozbudzi taniec smaków na Twoim talerzu! Wbijaj na parkiet smaku i zanurz się w roztańczonym świecie kiszonek, którym nie oprze się żaden smakosz!” 🥒💃
  • Zapiekana cukinia
    Zapiekana cukinia z farszem – smakowy raj na talerzu! Cukinia, delikatnie podpieczona, ukrywa w sobie tajemnicę pysznego farszu. Rozgrzewające przyprawy tańczą wraz z warzywami, tworząc harmonijną symfonię smaków. Pod złocistą skórką skrywa się rozpływający się ser, który dodaje niebiańskiej kremowości i aromatu. Z każdym kęsem odkrywasz kolejne niespodzianki, które uczynią twoje podniebienie wniebowziętym. Zapiekana cukinia z farszem to wyjątkowa uczta dla zmysłów, która wzbudzi zachwyt i apetyt na więcej. Gotowy na tę kulinarne przeżycie?
  • Karkówka w sosie warzywnym
    „Wyobraź sobie soczystą karkówkę, która rozpływa się w ustach. Teraz dodaj do tego bogaty, aromatyczny sos warzywny. Warzywa świeżo zebrane z ogrodu, pokrojone w drobne kawałki, ugotowane we własnym soku, wzbogacone głębokim smakiem ziół i przypraw. Sos delikatnie otula mięso, uwypuklając jego naturalną soczystość. Każdy kęs to symfonia smaków i tekstur, które harmonijnie łączą się w wyjątkową ucztę dla podniebienia. Przygotuj się na prawdziwą eksplozję smaku, gdy pierwszy kęs karkówki w sosie warzywnym dotknie Twoich kubków smakowych. To jest prawdziwe rozkoszowanie się smakiem, które sprawi, że zapomnisz o całym świecie i oddasz się czystej przyjemności jedzenia.”
  • Otwarte jagodzianki z serem
    „Rozkoszuj się smakiem lata, wkraczając w krainę jagodowych czarów. Upiecz jagodzianki, których słodycz rozpływa się na języku, a ich soczyste jagody ukryte w puszystym cieście rozkwitają jak krople niebiańskiego nieba. Przygotuj się na kulinarne uniesienia, które poprowadzą Cię przez smakową podróż pełną rozkoszy. Otwórz drzwi do jagodowej magii i oddaj się słodkim uniesieniom!”
  • Kartacze z Podlasia
    Tak robi się tradycyjne kartacze na Podlasiu
  • Jagodzianki
    składniki: 500 g mąki tortowej 20 g świeżych drożdży 1 jajko 1 żółtko 250 ml mleka 70 g roztopionego masła 100 g cukru Mały cukier wanilinowy Szczypta soli Nadzienie 350 […]
  • Królewska zapiekanka – polędwiczki zapiekane pod ziemniakami
    Marzysz o prostym i pysznym daniu, które zachwyci Twoich bliskich i sprawi, że poczują się jak w najlepszej restauracji? Mamy dla Ciebie idealną propozycję – zapiekanka z polędwiczek i ziemniaków! To danie, które zachwyca swoim aromatem, chrupiącą skórką ziemniaków i delikatnym mięsem wieprzowym. Spróbuj je przygotować już dziś i przekonaj się, jak proste i smaczne może być domowe gotowanie.
  • Makaron w kremowym sosie z tuńczykiem
    Czy kiedykolwiek próbowałeś pysznego makaronu z kremowym sosem i kawałkami soczystego tuńczyka? To danie, które na pewno przyciągnie Twoje kubki smakowe i pozostawi Cię zadowolonym. Kremowy sos z tuńczykiem to idealny sposób na wzbogacenie swojego ulubionego makaronu i stworzenie pysznego posiłku, który zadowoli Twoje podniebienie. Spróbuj tego przepisu już dziś i zobacz, jak łatwo i szybko możesz przygotować smaczny posiłek dla siebie i swoich bliskich!
  • Ptysie XXL
    Delikatnie chrupiące z pysznym kremem
  • Jajka prawie po szkocku
    7 jajek 1kg mielonej wołowiny 300 g bekonu boczek w paskach 2 łyżeczki oregano 1 łyżeczkę słodkiej papryki 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku
  • Obiad z jednego garnka
    550g mielonej wołowiny 250g makaronu wstążki 1/2 brokuł 1 cebula 200g pomidorów z puszki 1 duża łyżka koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 200ml śmietanki 18 procent 250 ml wody lub […]
  • Schabowy z farszem pieczarkowym i żółtym serem
    600g schabu bez kości 450g pieczarek 1 duża cebula 4 jajka bułka tarta 120g żółtego sera szczypta czerwonej papryki kilka gałązek tymianku sól, pieprz do smaku
  • Biała Kiełbasa zapiekana w sosie marinara
    Składniki : 1,5 kg białej kiełbasy 100 g żółty ser gołda lub inny pęczek natki pietruszki 2 czerwone papryki kilka plasterków szynki 2 pomidory sos marinara : 1 cebula 250 […]
  • Soczyste kotlety z dorsza
    składniki na farsz : 1 kg świeżej ryby np. dorsza 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 namoczone kajzerki 2 jajka 100g masła pęczek koperku sól, pieprz do smaku składniki […]
  • Krewetki z natką pietruszki, czosnkiem i chili
    Najlepszy i najprostszy sposób na krewetki, które są idealną propozycja na szybką i wykwintną kolację lub aromatyczną przystawkę.
  • Pizza Margherita
    Włochy na wyciągnięcie ręki! Elastyczne ciasto, idealnie skomponowane dodatki i niesamowity aromat – dzisiaj najpopularniejsza i najprostsza włoska pizza – Margherita.
  • Sernik z chrupiącym kokosem
    Dzisiaj pieczemy ciasto idealne z prawdziwego twarogu, puszyste i delikatne – słodki sernik z chrupiącym kokosowym wierzchem!
  • Piersi z kurczaka w serowej panierce
    Filety drobiowe w serowej panierce to znakomite połączenie, które zasmakuje każdemu. Wewnątrz soczyste i delikatne mięso, a z wierzchu chrupiąca skorupka z podpieczonego żółtego sera.
  • Galareta drobiowa
    Galareta drobiowa nie ma sobie równych! Zdrowa, kolorowa i bardzo smaczna – jest zatem idealną przystawką, którą możemy serwować na co dzień i od święta.
  • Domowe chipsy z ziemniaków
    Chipsy z ziemniaków to prawdopodobnie najpopularniejsza przekąska na świecie, dlatego dzisiaj pokażę Wam jak zrobić je domowym sposobem.
  • Rogale z boczkiem i jajecznicą
    Połączenie ciasta francuskiego, jajek i bekonu – to idealny zestaw śniadaniowy! Dzisiaj przepis na rogale z boczkiem i jajecznicą.
  • Bułki drożdżowe z serem i kruszonką
    Miękkie i puszyste słodkie bułki z serem twarogowym i kruszonką to najlepsze domowe drożdżówki, których smak zachwyci każdego. Zapraszam do pieczenia!
  • Oponki serowe
    Kolejna propozycja na tłusty czwartek – pulchne oponki z białym serem! Bardzo smaczne i lekkie, które ładnie rosną przy smażeniu. Jest to klasyczny przepis na najlepsze serowe oponki jaki znam.
  • Domowe pączki
    Domowe pączki są najsmaczniejsze, nie zawierają żadnych sztucznych dodatków, a w dodatku są proste w przygotowaniu. Jeśli masz ochotę na słodki przysmak sięgnij po mój przepis – zwłaszcza w tłusty czwartek.
  • Zupa pomidorowa
    Jedna z najpopularniejszych polskich zup! Zupa pomidorowa przygotowana na aromatycznym wywarze oraz ze świeżych pomidorów. Ta wersja przypadnie Wam do gustu!
  • Churros, czyli hiszpański pączek
    Pyszne hiszpańskie churros to idealny pomysł na nową odmianą pączków z okazji tłustego czwartku!
  • Wątróbka drobiowa z jabłkiem i pieczarkami
    Delikatna w smaku wątróbka w towarzystwie kwaskowatych jabłek, słodkiej szalotki i pieczarek. To moja propozycja na syty i smaczny obiad.
  • Chlebek cebulowy – cebularz
    Drożdżowy chrupiący chlebek z pachnącym cebulowym nadzieniem i makiem – to jeden z najbardziej charakterystycznych wypieków regionu lubelskiego. Prosta i tania receptura na niepowtarzalny smak. Takie przepisy lubię najbardziej!
  • Kurczak pieczony na soli
    Sposobów przygotowania kurczaka jest wiele – dzisiaj pokażę Wam jak przygotować soczyste w środku mięso z chrupiącą skórką. Kurczaka upieczemy na soli!
  • Sałatka Cezar
    Sałatka Cezar to jedna z najsławniejszych sałatek świata – jej głównym składnikiem jest chrupiąca sałata rzymska, parmezan i grzanki. Dzisiaj pokażę Wam jak przyrządzić ją w prosty sposób, tak aby zachwycała swoim smakiem.
  • Szakszuka, czyli jajko w pomidorach
    Kwintesencją tego dania, które przywędrowało do nas z Bliskiego Wschodu są jajka gotowane w pomidorach. Jest to smaczna propozycja śniadaniowa, dlatego zachęcam Was do skorzystania z mojego przepisu.
  • Golonka z butelki
    Salceson, w którym wiemy co jest – taka pyszna domowa golonka na kanapki bez konserwantów i żelatyny. Sposób na jego przygotowanie dość nietypowy, bo wykorzystamy butelki. Zobaczcie jakie to smaczne i proste.
  • Grochówka po chłopsku
    W polskiej kuchni można znaleźć wiele przepisów na grochówkę – ja dzisiaj pokażę Wam grochówkę po chłopsku. To sycąca i aromatyczna zupa, która jest świetną propozycją na rodzinny obiad.
  • Domowy smalec z jabłkiem
    Rarytas jaki pamiętamy z dzieciństwa to kromka świeżego chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym – dlatego dzisiaj przepis na prawdziwy polski domowy smalec z jabłkami.
  • Chicken Burger ze stripsami z kurczaka
    Domowe stripsy stworzone na wzór tych ze znanych sieciówek z fast foodem podane razem w bułce z surówką i świeżą sałatą. Lepsza, zdrowsza i domowa wersja znanego Chicken Burgera.
  • Nietypowy sposób na chrupiące pałki z kurczaka
    Delikatny kurczak z chrupiącą i złocistą skórką – dziś pokażę Wam nietypowy sposób na przygotowanie wyjątkowo smacznych pałek z kurczaka – najpierw będziemy gotować, a później smażyć.
  • Omlet z piekarnika
    Pomysł na pyszne śniadanie – omlet! Na ogół omlet przygotowuje się z roztrzepanych jajek i smaży go na patelni. Ja swój omlet włożyłem do upieczenia do piekarnika. Efekt? Puszysty i wyrośnięty niczym suflet!
  • „Szybkie” gołąbki
    Gołąbki bez gotowania kapusty i bez zawijania? Tak! Dzisiaj pokażę Wam sposób na gołąbki przekładane, które przypominają gołąbkową lasagne. Szybko, prosto i smacznie – czyli dokładnie tak jak lubię!
  • Domowe masło
    Przepis na domowe masło jest wyjątkowo prosty. Do jego użycia wystarczy tylko jeden składnik – niepasteryzowana śmietanka 36%, którą można kupić w supermarkecie lub prosto od rolnika.
  • Rolada z łososia w cieście francuskim
    Ciasto francuskie jest składnikiem, które często wykorzystujemy do przygotowania szybkich przekąsek. Dlaczego by nie wykonać z niego pysznej rolady z łososia ze szpinakiem i ryżem! Efektowne i wytrawne danie, które na pewno Wam się spodoba!
  • Zakąska idealna – panierowany boczek
    Szybka zakąska z boczku, która idealnie nada się do piwa lub wody ognistej. Dla miłośników mięsa to pozycja obowiązkowa na każdej imprezie!
  • Śledzik na raz – sałatka śledziowa na imprezę
    Pięknie podane przystawki przykuwają wzrok i zachwycają gości – tak też będzie dzisiaj! Prosta sałatka śledziowa podana na liściach rzymskiej sałaty to moja propozycja na smaczną i efektowną przystawkę, która świetnie sprawdzi się na każdej imprezie!
  • Kotlety z kiszonej kapusty i ziemniaków
    Bardzo tradycyjne w smaku kotlety z minimalną ilością składników – kiszona kapusta i ziemniaki. A do kotletów aromatyczny grzybowy sos.
  • Krokiety z kapustą i grzybami
    Krokiety to potrawa z naleśnika z farszem – dzisiaj typowo wigilijna odsłona, bo krokiety nadziewane będą kiszoną kapustą i grzybami.
  • Śledzie w oleju
    Śledzie to jedno ze świątecznych dań – podawane często jako przystawka na wigilijnym stole, które na dobre wpisało się w tradycję kuchni polskiej. Marynowane są one w oleju roślinnym i przełożone świeżą cebulką. Zapraszam Was do spróbowania prostego i szybkiego sposobu na śledzie w oleju!
  • Karp w zalewie
    Karp jest to ryba, która króluje na wigilijnym stole w różnej postaci – czy jest to karp smażony, karp w galarecie, zupa rybna czy też karp w zalewie. Ja dzisiaj pokażę Wam przepis na karpia w zalewie octowej z pomidorową passatą.
  • Wigilijny barszcz na zakwasie
    Tradycyjny, esencjonalny i intensywnie czerwony – wigilijny barszcz na zakwasie to najbardziej znana i lubiana zupa, podawana podczas wieczerzy wigilijnej. Dzisiaj przepis dopracowany do perfekcji!
  • Łosoś w sosie z pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem
    Jeśli lubicie kremowe sosy i łososia to dzisiejsza propozycja na rodzinny obiad lub uroczystą kolację przypadnie Wam do gustu. Dodatkowo danie to nie jest ani trudne ani czasochłonne – jego wykonanie zajmie Wam zaledwie 20 minut.
  • Pierogi z kapustą i grzybami
    Pierogi z kapustą i grzybami to jedna z najsmaczniejszych i najbardziej popularnych potraw wigilijnych. Wiele osób nie wyobraża sobie bez niej świąt – zatem dzisiaj pokażę Wam przepis na idealne ciasto i aromatyczny grzybowy farsz.
  • Wigilijna zupa grzybowa
    Wigilijna zupa grzybowa to jedno z dwunastu dań przygotowywanych na Święta Bożego Narodzenia. Prosta w przygotowaniu i pełna aromatu suszonych grzybów – dzisiaj pokażę Wam jak szybko można ją przygotować.
  • Domowy zakwas do picia i na świąteczny barszcz
    Zakwas buraczany to samo zdrowie! Jeśli mielibyście spytać mnie o to co polecam na wzmocnienie – to zdecydowanie byłby to naturalny zakwas z kiszonych buraków. Taki zakwas nadaje się zarówno do picia jak i do przygotowania wigilijnego barszczu.
  • Pieczeń huzarska
    Tradycyjne danie kuchni polskiej, które gościło na polskich stołach w okresie międzywojennym. Pieczeń huzarska to odświętne danie i prawdziwa ozdoba stołu! Może i u Was zagości ona na świątecznym stole?
  • Paszteciki z kapustą i grzybami
    Paszteciki wypełnione aromatycznym farszem z suszonych grzybów i kiszonej kapusty to jedna ze świątecznych potraw.
  • Gulasz wieprzowy na piwie duszony
    Gulasz wieprzowy na piwie to szybkie jednogarnkowe danie, którego pełne aromatu delikatne miękkie mięso z lekko wyczuwalnym smakiem ciemnego piwa zachwyci Was smakiem.
  • Jabłka w cieście
    Lekko zarumienione, pachnące cynamonem i wanilią smażone jabłka w cieście naleśnikowym to mój przysmak z dzieciństwa. Dzisiaj przedstawię Wam przepis na ten słodki przysmak od babci Marysi.
  • Domowe bułki z marchewką i słonecznikiem
    Pięknie pachnące, pulchne, mięciutkie i zdrowe bułki! Dziś dodam do słonecznik oraz marchewkę, dzięki której będą miały lekko pomarańczowy kolor. Takie bułki są pyszne zarówno ze słodkimi jak i wytrwanymi dodatkami.
  • Rolada z karkówki nadziewana grzybami, boczkiem i kiszoną kapustą
    Rolada z karkówki nadziewana kiszoną kapustą, boczkiem i suszonymi grzybami idealnie będzie pasować na rodziny obiad – także świąteczny!
  • Zapiekanki z pieczarkami i żółtym serem
    Dzisiaj propozycja na jedną z najprostszych i najsmaczniejszych zapiekanek śniadaniowych. Tradycyjna, znana i lubiana – zapiekanka z pieczarkami i żółtym serem!
  • Sałatka i tatar śledziowy
    Dzisiaj pokażę Wam dwie wyjątkowo smaczne odsłony na podanie śledzi – sałatka oraz tatar ze śledzia – dzięki temu śledzie nigdy się nie znudzą.
  • Przebój PRL – zrazy bryzole
    Chociaż zapomniane bryzole rzadko serwuje się w domu czy w restauracjach – dzisiaj zachęcę Was do ich przygotowania. Zrazy te są soczyste w środku i chrupiące z zewnątrz. Podaje się je obowiązkowo z duszoną cebulą i pieczarkami.
  • Schab po Warszawsku
    Schab po warszawsku to inaczej kieszonki z pieczonego schabu nadziewane pastą jajeczną, które zalewa się galaretką z rosołu. Idealna i smaczna przystawka, która będzie efektownie wyglądać na Waszym stole.
  • Królowa polskich sałatek – sałatka jarzynowa
    Królowa polskich sałatek – sałatka jarzynowa, to już kultowe danie pojawiające się na polskich stołach. Można nawet powiedzieć, że to najpopularniejsza polska sałatka, którą przyrządza się gotowanych jarzyn, jabłek, jajek, groszku i ogórków kiszonych.
  • Domowa musztarda i majonez
    Prosto, ze smakiem i domowo – dzisiaj przepis na domową musztardę i majonez. Domowe wyroby zdecydowanie powinny królować na naszych stołach!
  • Dorsz w sosie szpinakowym
    Jeśli macie ochotę na pyszną i zdrową rybę na obiad to polecam Wam dorsza pieczonego na sosie beszamelowo-szpinakowym.
  • Pieczona w całości gęś nadziewana świeżymi i suszonymi owocami
    „Na świętego Marcina najlepsza gęsina”! Pieczeń z gęsi to danie o wielu odcieniach smaku – mamy tu aromatyczne ciemne mięso, pieczone kawałki jesiennych owoców oraz przyprawy. Po upieczeniu gęś jest chrupka z wierzchu i rozpływająca się w ustach w środku.
  • Bigos z pieczarek
    Kuchnia to przede wszystkim proste domowe jadło. Ten przepis znalazłem w bardzo starej książce kucharskiej – „bigos bez kapusty”, ale za to z kiełbasą, pieczarkami i kiszonymi ogórkami.
  • Domowy ser z 3 składników
    Przepis na pyszny, domowy żółty ser. Jego przygotowanie zajmuje parę minut, a po kilku godzinach chłodzenia się w lodówce nadaje się on do spożycia.
  • Sandwich Monte Cristo
    Kultowa kanapka na ciepło – Sandwich Monte Cristo to jedna z klasycznych kanapek w stylu tostów, pełna szynki i żółtego sera, która przed smażeniem jest obtoczona w jajku. Kanapka Monte Cristo to genialny sandwich śniadaniowy!
  • Sałatka z tuńczyka i awokado
    Pomysł na zdrową sałatkę – nie tylko dla tych będących na diecie! Dzisiaj ekspresowa sałatka z tuńczyka i awokado.
  • Domowe bagietki z żółtym serem
    Te bagietki pokocha cała Twoja rodzina! Chrupiące z zewnątrz i mięciutkie wewnątrz – to przepis na bagietki z żółtym serem, które koniecznie musicie wypróbować!
  • Imprezowy hit! Sushi dla leniwych
    Sushi przygotowane w domu? Czemu nie! Jeśli myślisz, żeby zaskoczyć swoich gości to wykorzystaj ten przepis na podane w zupełnie nowej odsłonie sushi – prosto i efektownie. Jest to idealna propozycja na imprezową przekąskę!
  • Domowy Döner Kebab jak z tureckiej kebabowni
    Kebab to fast food, który uwielbia każdy. Ten domowy to strzał w dziesiątkę!
  • Dwie wersje surówki z kiszonej kapusty
    Prawdziwa bomba witamin! Dzisiaj dwie wersje kolorowej, zdrowej i niesamowicie smacznej surówki z kiszonej kapusty. W pierwszej surówce połączyłem słodkiego buraka z kwaśną kapustą, w drugiej propozycji idealnie skomponowały się kiszonki – kiszona kapusta i kiszony ogórek.
  • Lody waniliowe z 3 składników
    Prościej się już nie da – dzisiaj domowe lody, które szykuję bez użycia maszynki i bez mieszania w trakcie mrożenia. Trzy składniki, chwila pracy i pyszne lody gotowe!
  • Cudownie pachnąca domowa szarlotka
    Cudownie pachnąca pieczonymi jabłkami, cynamonem i wanilią – to przepis na idealną szarlotkę na kruchym cieście!
  • Zapiekanka z gotowanych ziemniaków i szynki
    Zapiekanki są proste, w zasadzie robią się same – a pewne jest, że wszystkim one bardzo smakują. Dziś sycąca propozycja obiadu dla całej rodziny – zapiekanka ziemniaczana z wędzoną szynką.
  • Kremowa zupa z pieczonego czosnku
    Czy czosnek może być słodkawy? Tak! Wystarczy upiec go w piekarniku! Intensywny aromat i delikatny smak pieczonego czosnku podany w kremowej zupie to idealna propozycja na zdrowy i rozgrzewający posiłek.
  • Smażona kiełbasa na patelni z ziemniakami i cebulką
    Obiad jak za studenckich czasów! Smażona kiełbasa wieprzowa wraz z ziemniakami to pomysł na wykorzystanie prostych składników na szybki i nie drogi obiad. Bez wątpienia danie to zadowoli każdego mężczyznę w domu!
  • Klarowny i aromatyczny bulion na kościach
    Domowy bulion jaki robiło się kiedyś i jaki do dziś robi się w porządnych restauracjach! Dziś prosty i podstawowy przepis na bulion, który jest idealną bazą pod zupy, sosy i jako dodatek do potraw duszonych. Czas odstawić kostki rosołowe – gotujemy bulion!
  • Flaczki z żołądków drobiowych i udek kurczaka
    Zobacz jak serwować podroby, aby były one bazą do pysznych dań! Dzisiaj przepis na rozgrzewającą zupę, czyli gęste, aromatyczne flaczki z żołądków drobiowych. Są mniej pracochłonne, mniej kosztowne – a tak samo smaczne jak te tradycyjne. Myślę, że ta wersja przypadnie Wam do gustu!
  • Tradycyjne i bardzo soczyste kotlety mielone
    Kuchenna klasyka! Tradycyjne danie kuchni polskiej, które dzięki odpowiedniej gramaturze nabiera wyjątkowego smaku i soczystości. Delikatne mięso, które dosłownie rozpływa się w ustach. To najlepsze i najbardziej soczyste kotlety mielone jakie jadłem!
  • Kociołkowe szaleństwo
    Posiłki na świeżym powietrzu zawsze cieszą się dużą popularnością.