Kultowa kanapka na ciepło – Sandwich Monte Cristo to jedna z klasycznych kanapek w stylu tostów, pełna szynki i żółtego sera, która przed smażeniem jest obtoczona w jajku. Kanapka Monte Cristo to genialny sandwich śniadaniowy!
Pomiędzy dwoma kromkami pieczywa znajduje się majonez, musztarda, szynka oraz wyrazisty w smaku ser. Tosty powinny być obtoczone w jajku, a następnie lekko spłaszczone i usmażone z każdej strony na maśle.
Ta amerykańska wersja francuskich tostów znakomicie sprawdzi się na śniadanie, lunch, podwieczorek czy kolację. Taki sandwich posypuje się cukrem pudrem i podaje najczęściej z dodatkiem dżemu.
Lista zakupów
- chleb 6 kromek
- ser żółty 6 plasterków
- szynka 6 plasterków
- jajka 2 szt.
- mleko 2 łyżki
- gałka muszkatołowa do smaku
- majonez do smarowania
- musztarda do smarowania
- sól, pieprz do smaku