Dwie wersje surówki z kiszonej kapusty

Prawdziwa bomba witamin! Dzisiaj dwie wersje kolorowej, zdrowej i niesamowicie smacznej surówki z kiszonej kapusty. W pierwszej surówce połączyłem słodkiego buraka z kwaśną kapustą, w drugiej propozycji idealnie skomponowały się kiszonki – kiszona kapusta i kiszony ogórek.

Pierwsza propozycja surówki

Przepyszna surówka, w której jest wszystko – słodycz z jabłka i pieczonych buraków, kwaśność z kiszonej kapusty, ostrość cebuli i świeżość koperku. Ta wersja surówki idealnie sprawdzi się w towarzystwie dań z drobiu – w szczególności gęsi i kaczki.

Lista zakupów

  • kiszona kapusta 300 g
  • czerwony burak 3 szt.
  • cebula 1 szt.
  • jabłko 1 szt.
  • pęczek kopru 1 szt.
  • olej 100 ml
  • sól, pieprz, cukier do smaku

Druga propozycja surówki

Co powiecie na idealne połączenie kiszonek? Domowa kiszona kapusta, domowe kiszone ogórki, marchewka, dymka i czerwona cebula to doskonały przepis na wyśmienity dodatek do dań rybnych i mięsnych. Surówka jest tak prosta w przygotowaniu, że z pewnością będzie często gościć na Waszych talerzach. Odnośnik do filmu z kiszenia ogórków dostępny będzie pod wpisem.

Lista zakupów

  • kiszona kapusta 300 g
  • kiszony ogórek 3 szt.
  • marchewka 1 szt.
  • czerwona cebula 1 szt.
  • dymka 1 szt.
  • olej 100 ml
  • sól, pieprz do smaku

Jaką kapustę kiszoną wybrać? Oczywiście tą przygotowaną domowym sposobem! Kapustę można kisić na wiele sposobów. Ja zachęcam Was do obejrzenia filmów jak kisić kapustę w kamionkowym garnku oraz w słoiku. Odnośniki do filmów dostępne będą pod wpisem.

Przydatne wskazówki

Zapraszam do obejrzenia filmu na YouTube

Polub nas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.