Wyroby własne

Domowe wyroby przeżywają prawdziwy renesans – i nic dziwnego, gdyż pozwalają one na wykonanie niczym nie polepszanych dań, które urozmaicają codzienny jadłospis. Znajdziecie tu m.in. przepisy na domowe masło, sery, kiełbasy, wędliny, majonez, musztardę.

  • Golonka z butelki
    Salceson, w którym wiemy co jest – taka pyszna domowa golonka na kanapki bez konserwantów i żelatyny. Sposób na jego przygotowanie dość nietypowy, bo wykorzystamy butelki. Zobaczcie jakie to smaczne i proste.
  • Domowy smalec z jabłkiem
    Rarytas jaki pamiętamy z dzieciństwa to kromka świeżego chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym – dlatego dzisiaj przepis na prawdziwy polski domowy smalec z jabłkami.
  • Domowe masło
    Przepis na domowe masło jest wyjątkowo prosty. Do jego użycia wystarczy tylko jeden składnik – niepasteryzowana śmietanka 36%, którą można kupić w supermarkecie lub prosto od rolnika.
  • Domowy zakwas do picia i na świąteczny barszcz
    Zakwas buraczany to samo zdrowie! Jeśli mielibyście spytać mnie o to co polecam na wzmocnienie – to zdecydowanie byłby to naturalny zakwas z kiszonych buraków. Taki zakwas nadaje się zarówno do picia jak i do przygotowania wigilijnego barszczu.
  • Domowa musztarda i majonez
    Prosto, ze smakiem i domowo – dzisiaj przepis na domową musztardę i majonez. Domowe wyroby zdecydowanie powinny królować na naszych stołach!
  • Domowy ser z 3 składników
    Przepis na pyszny, domowy żółty ser. Jego przygotowanie zajmuje parę minut, a po kilku godzinach chłodzenia się w lodówce nadaje się on do spożycia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *