Przetwory

  • Marynowane pomidory
    Domowe przetwory to coś co szczególnie lubię – dzisiaj marynowane pomidory, które stanowią idealny dodatek do obiadu, przystawkę na imprezę lub zakąskę do kielicha.
  • Czerwone buraczki w słoiku
    Sałatka z tartych buraczków w słoiku świetnie sprawdzi się zimą w kuchni. Takie przetwory to gotowy dodatek do obiadu, po który możemy sięgnąć wtedy gdy mamy na to ochotę.
  • Leczo w słoikach
    Smaczna i wyrazista w smaku klasyka warta polecenia. Dzisiaj przepis na wegetariańską wersję węgierskiego lecza, do której użyję papryki, cebuli pomidorów oraz dodam cukinię.
  • Kiszona kapusta w słoiku
    Domowa, zdrowa i niczym niepolepszana kapusta kiszona, która kisi się sama! Gwarantuję, że taka kapusta w słoikach – według mojego przepisu – zawsze się udaje i jest wyjątkowo chrupka. Po tygodniu od jej zrobienia, można ją już konsumować.