Świąteczne potrawy

  • Schabowy z farszem pieczarkowym i żółtym serem
    600g schabu bez kości 450g pieczarek 1 duża cebula 4 jajka bułka tarta 120g żółtego sera szczypta czerwonej papryki kilka gałązek tymianku sól, pieprz do smaku
  • Śledzik na raz – sałatka śledziowa na imprezę
    Pięknie podane przystawki przykuwają wzrok i zachwycają gości – tak też będzie dzisiaj! Prosta sałatka śledziowa podana na liściach rzymskiej sałaty to moja propozycja na smaczną i efektowną przystawkę, która świetnie sprawdzi się na każdej imprezie!
  • Kotlety z kiszonej kapusty i ziemniaków
    Bardzo tradycyjne w smaku kotlety z minimalną ilością składników – kiszona kapusta i ziemniaki. A do kotletów aromatyczny grzybowy sos.
  • Krokiety z kapustą i grzybami
    Krokiety to potrawa z naleśnika z farszem – dzisiaj typowo wigilijna odsłona, bo krokiety nadziewane będą kiszoną kapustą i grzybami.
  • Śledzie w oleju
    Śledzie to jedno ze świątecznych dań – podawane często jako przystawka na wigilijnym stole, które na dobre wpisało się w tradycję kuchni polskiej. Marynowane są one w oleju roślinnym i przełożone świeżą cebulką. Zapraszam Was do spróbowania prostego i szybkiego sposobu na śledzie w oleju!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *