Rolada z łososia w cieście francuskim

Ciasto francuskie jest składnikiem, które często wykorzystujemy do przygotowania szybkich przekąsek. Dlaczego by nie wykonać z niego pysznej rolady z łososia? Efektowne i wytrawne danie, które na pewno Wam się spodoba!

Rolady zawsze się udają – a taka z ciasta francuskiego z dodatkiem świeżego łososia, szpinaku i ryżu to prawdziwy rarytas. Proste wykonanie i produkty, które dostępne są w każdym sklepie już na samym wstępie powinny zachęcić do przygotowania takiej rolady. W dodatku dodać mogę, że smak jest powalający a wygląd rewelacyjny.

Ciasto francuskie wykorzystałem już gotowe. Należy je tylko delikatnie rozwałkować, bo płat jaki jest dostępny w sklepie jest zdecydowanie za mały. Na ciasto francuskie wykładamy ryż, szpinak i łososia. Łososia należy doprawić solą i pieprzem. Po zawinięciu rolady całość smarujemy jajkiem z mlekiem. Dlaczego używam również mleka? Po upieczeniu ciasto będzie dzięki temu składnikowi pięknie błyszczeć.

Rolada jest smaczna podana zarówno na ciepło jak i na zimno.

Lista zakupów

  • ciasto francuskie 1 szt.
  • łosoś 2 kawałki
  • ryż 1 szklanka
  • szpinak 1/2 kg
  • cebula 2 szt.
  • masło 25 g
  • jajko 1 szt.
  • mleko
  • sól, pieprz do smaku

Przydatne wskazówki

smacznego

Zapraszam do obejrzenia filmu na YouTube

Polub nas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.