Ciasto francuskie jest składnikiem, które często wykorzystujemy do przygotowania szybkich przekąsek. Dlaczego by nie wykonać z niego pysznej rolady z łososia? Efektowne i wytrawne danie, które na pewno Wam się spodoba!
Rolady zawsze się udają – a taka z ciasta francuskiego z dodatkiem świeżego łososia, szpinaku i ryżu to prawdziwy rarytas. Proste wykonanie i produkty, które dostępne są w każdym sklepie już na samym wstępie powinny zachęcić do przygotowania takiej rolady. W dodatku dodać mogę, że smak jest powalający a wygląd rewelacyjny.
Ciasto francuskie wykorzystałem już gotowe. Należy je tylko delikatnie rozwałkować, bo płat jaki jest dostępny w sklepie jest zdecydowanie za mały. Na ciasto francuskie wykładamy ryż, szpinak i łososia. Łososia należy doprawić solą i pieprzem. Po zawinięciu rolady całość smarujemy jajkiem z mlekiem. Dlaczego używam również mleka? Po upieczeniu ciasto będzie dzięki temu składnikowi pięknie błyszczeć.
Rolada jest smaczna podana zarówno na ciepło jak i na zimno.
Lista zakupów
- ciasto francuskie 1 szt.
- łosoś 2 kawałki
- ryż 1 szklanka
- szpinak 1/2 kg
- cebula 2 szt.
- masło 25 g
- jajko 1 szt.
- mleko
- sól, pieprz do smaku